SAP neemt no-code-specialist AppGyver over

Dit artikel delen:

SAP neemt het Finse AppGyver over, een specialist in no-code-ontwikkeling. Met het platform van AppGyver kunnen ontwikkelaars, zonder code te schrijven, apps maken voor het web en mobiele telefoons. Onlangs kwam ook Signavio in handen van SAP.

Met de overname wil SAP klanten de gelegenheid bieden hun it-systemen efficiënter en meer op de maat te laten draaien, zegt het Duitse bedrijf. De oplossingen van AppGyver worden onderdeel van het SAP Business Technology Platform. SAP biedt daar al no-code-tools aan, van zijn partner Mendix, een dochter van Siemens. AppGyver, opgericht in 2010, heeft zijn hoofdkwartier in Helsinki en telt achttien werknemers. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. 

De overname van AppGyver is de tweede van SAP in korte tijd. Eind januari werd het Duitse Signavio ingelijfd. Signavio houdt zich bezig met business proces automatisation. De combinatie van SAP en de cloudtools Signavio helpt bedrijven om hun processen beter te begrijpen, te verbeteren en transformeren en dat op grote schaal, zegt SAP. ‘Met de toevoeging van Signavio kan SAP nu een holistische suite van flexibele oplossingen voor procestransformatie bieden waarmee klanten hun bedrijfsprocessen van begin tot eind kunnen transformeren’, zegt de Duitse erp-reus. Ook de overnameprijs voor Signavio is niet gecommuniceerd. 

Minder omzet, meer winst

Samen met de acquisities heeft SAP ook zijn jaarcijfers gepubliceerd. De omzet ging er één procent op achteruit, tot 27,3 miljard euro. Daar hield SAP wel 48 procent meer operationele winst aan over, ruim 6,6 miljard euro. Vooral de inkomsten uit clouddiensten maakten een sprong, die brachten zeventien procent meer omzet binnen: iets meer dan acht miljard euro. Voor 2021 gaat SAP uit van negen à 9,5 miljard euro aan cloud-inkomsten, de operationele winst moet dit jaar op 7,8 tot 8,2 miljard uitkomen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-15T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.