Consolidatie bij SAP Business One-partners

Dit artikel delen:

De consolidatieslag onder Nederlandse SAP-partners die de middenmarkt bedienen, zet zich voort. Nadat Asecom samenging met Serac en Xperi, is nu Planlogic op het overnamepad. Het bedrijf uit Almere gaat samen met System Innovation uit Elsloo. Genoemde bedrijven zijn gespecialiseerd in de implementatie van SAP Business One, een erp-pakket speciaal voor het mkb.

De laatste twee zitten bij kleinere productiebedrijven. Ze gebruiken voor de 'zwaardere' productieextensies. Zo werkt Planlogic met ProcessForce en PPS One, terwijl System Innovation zich concentreert op PPS One. En waar Planlogic op de Nederlandse markt actief is, richt System Innovation zich op internationale opdrachten waarbij PPS One wordt ingezet. PPS One is een door SAP gecertificeerde extensie voor productiebedrijven die met SAP Business One werken. Wereldwijd gebruiken ruim tweehonderd bedrijven deze extensie geleverd door CIM Pool. System Innovation is partner van dit Zwitserse bedrijf.

Volgens Marcel Blokland, directeur van Planlogic, vullen zijn bedrijf en System Innovation elkaar goed aan. De overname geeft invulling aan de ambities van Planlogic om ook internationaal actief te zijn. System Innovation biedt daarvoor als partner van CIM Pool een mooie basis. Omgekeerd verwacht System Innovation met hulp van Planlogic verder te professionaliseren en groeien.

System Innovation blijft als zelfstandig bedrijf onder haar eigen naam opereren. Behalve de combinatie Asecom-Serac-Xperi bestaat de Nederlandse markt van SAP Business One nog grotendeels uit kleinere partijen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-17T10:38:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.