Wolters Kluwer spekt de oorlogskas

Dit artikel delen:

Wolters Kluwer heeft de oorlogskas voor nieuwe overnames behoorlijk aangevuld. De leverancier van vakinformatie en software-oplossingen kondigt de succesvolle plaatsing van een Eurobond-lening van 500 miljoen euro aan die na 7 jaar wordt afgelost.

Wolters Kluwer heeft deze financiering tegen een aantrekkelijke rente binnengehaald. De couponrente bedraagt immers maar 0,25 procent. De obligaties kennen een uitgifteprijs van 99,958 procent. De bedrijfsobligaties zijn geplaatst bij een brede reeks institutionele beleggers in Europa zoals pensioenfondsen. Standard & Poors gaat de obligaties naar verwachting een rating geven van BBB+. Dit betekent dat de kredietwaardigheid 'minimum investment grade’ is.  

Tegenover de plaatsing van obligaties staat een uitgebreid aandeleninkoopplan. Wolters Kluwer kondigde onlangs het voornemen aan om dit jaar tot een bedrag van 350 miljoen euro aandelen terug te kopen. Van 4 maart tot en met 10 maart werd al een pluk aandelen ter waarde van ruim 7 miljoen euro opgekocht. Door aandelen op grote schaal in te kopen probeert het bedrijf de aandelenkoers op te porren. Ondanks Covid-19 boekt het bedrijf nog steeds een lichte groei van omzet en winst. Vorig jaar werden behoorlijke kostenbesparingen gerealiseerd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-24T13:59:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.