Tie Kinetix regelt e-facturatie voor Rabobank

Dit artikel delen:

Binnenkort worden alle 23.000 leveranciers van Rabobank aangesloten op het digitale facturatiesysteem van deze bank. Rabo heeft daartoe een vijfjarig contract gesloten met ketenautomatiseerder Tie Kinetix.

Tie Kinetix stelt zijn modulaire leveranciersportaal Flow Partner Automation beschikbaar aan Rabobank. Met het portaal wordt het voor de bank mogelijk om uiteenlopende formaten van elektronische facturen te ontvangen en verwerken.

Aan de keuze voor Tie Kinetix ging een uitvoerige test vooraf. Daarbij liet het bedrijf uit Breukelen diverse leveranciers van de bank facturen indienen, sommige via het geautomatiseerde Peppol-netwerk, andere handmatig ingevoerd via het online portaal of als pdf toegestuurd via e-mail.

Digitaliseringsdoelstelling

De initiële vijfjarige opdracht bij Rabobank heeft een contractwaarde van meer dan vijfhonderdduizend euro. Daarvoor levert Tie Kinetix het Flow-portaal en ondersteunt het bedrijf de bank bij het daarop aansluiten van duizenden handelspartners. Het is de verwachting dat Rabobank hiermee de digitaliseringsdoelstelling sneller bereikt. Na vijf jaar kan de bank het contract met telkens een jaar verlengen.

Het beursgenoteerde ict-bedrijf levert saas-oplossingen om voorraadketenprocessen te vereenvoudigen door volledig elektronische uitwisseling van zakelijke documenten, zoals facturen, inkooporders en ontvangstbewijzen.

Afgelopen april werd bekend dat alle Nederlandse ministeries worden voorzien van het Flow-portaal. Ook uitkeringsinstantie UWV en diverse gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Tilburg, gebruiken deze saas-omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-28T16:47:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.