Wolters Kluwer ziet cloudinkomsten snel stijgen

Dit artikel delen:

Informatie- en softwareconcern Wolters Kluwer heeft in de eerste helft van dit jaar een behoorlijke groei weten te realiseren, terwijl de marges verbeterden. De autonome omzet nam met 5 procent toe tot 2,28 miljard euro. Bij drie van de vier divisies (health, tax & accounting en legal & regulatory) groeiden de autonome inkomsten en namen ook de marges toe. Vooral de inkomsten uit de cloud stijgen snel.

Dit blijkt uit de eerste halfjaarcijfers die het databedrijf vanmorgen presenteerde. Health liet de sterkste groei (8 procent) zien. 

Daarna kwam Tax & Accounting (6 procent). Liefst 95 procent van de omzet komt in deze divisie uit software en andere digitale diensten. De onderdelen CCH Tagetik en TeamMate zagen hun inkomsten uit cloudsoftware met 24 procent toenemen. De overname van Vanguard Software zorgde ervoor dat Tagetik nu ook geïntegreerde planning kan bieden. XCM Solutions presteert volgens plan.

De divisie Legal & Regulatory behaalde een autonome groei van 4 procent. De groei van de inkomsten uit de cloud zat in de dubbele cijfers.

De divisie Governance, Risk & Compliance groeide met 2 procent het minst snel. Maar als PPP niet wordt meegerekend, was de toename 6 procent. Het overgenomen eOriginal deed het beter dan verwacht.

Strategische zetten

Ondanks de pandemie wist Wolters Kluwer strategisch een aantal aardige zetten te doen. Expertoplossingen zijn inmiddels goed voor 55 procent van de omzet. De overname van Vanguard Software valt in dit kader. Verder werden UpToDate en Emmi Content-as-a-Service voor virtuele gezondheidszorg-platforms gelanceerd. CT Corporation lanceerde UCC Hub, een intuïtieve complete workflow-oplossing voor juristen. 

Health introduceerde Chart Review Accelerator, dat artificial intelligence gebruikt om data uit ongestructureerde tekst in patiëntendossiers te halen. Zo kan een arts betere inzichten krijgen.

Verder meldt het databedrijf vooruitgang bij het overzetten van applicaties naar de cloud. Bij de infrastructuur en veiligheid werden verbeteringen doorgevoerd. De 280 websites die Wolters Kluwer heeft, zijn volledig geconsolideerd in één wereldwijde website. 

Ook op de cloud gebaseerde ‘expert solutions’ zijn in opmars. 31 procent van de inkomsten komt al uit cloudsoftware (saas). 49 procent is nog on premise software. De overige software-inkomsten zijn goed voor 20 procent. 

Succesvol is het databedrijf met Lippincott CoursePoint+, een virtuele leeroplossing voor verpleegkundigen. Met de virtuele patiënt simulator (vSim) kunnen de studenten veilig praktijkoefeningen doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-04T11:12:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.