Atos scoort grote SAP-klus bij Siemens Smart Infra

Dit artikel delen:
Partners handen boks

Ict-dienstverlener Atos voert een grote cloudmigratie uit bij Siemens Smart Infrastructure. Het gaat om twintig SAP Hana-, erp- en supply chain management-systemen die gemigreerd worden naar een hyperscaler-based ict-landschap. Voor het einde van dit jaar moet de operatie zijn afgerond.

De opdracht omvat de migratie van alle ‘kritische’ bedrijfsprocessen die de ruggengraat vormen voor de productie, verkoop, distributie en de bedrijfsvoering bij bijna alle onderdelen van Siemens Smart Infrastructure. Dat bedrijf levert vanuit verschillende locaties wereldwijd digitale toepassingen voor de bouw, distributienetwerken, elektra en stroomvoorziening.

Atos heeft de afgelopen maanden negen bedrijfsprocessen gemigreerd naar de nieuwe omgeving. Daarbij zijn drie van de gebruikte systemen overgebracht terwijl ze in productie bleven. Als de migratie is afgerond, wordt Atos verantwoordelijk voor het beheer van de SAP-systemen van Siemens Smart Infratsructure.

Atos levert diensten vanuit het Onecloud-programma dat zich richt op de modernisering van applicaties die zowel in publieke, private als hybride cloud-omgevingen staan. De dienstverlener is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en optimalisering van cloud-toepassingen en multi-cloud-orkestratie. Op dit moment is Atos Nederland niet betrokken bij de uitvoering van deze opdracht, laat een woordvoerder desgevraagd weten. 

Siemens en Atos

Siemens hoopt met de nieuwe omgeving de bedrijfsvoering te versnellen. Ook moet deze zorgen voor meer flexibiliteit en efficiëntie van de bedrijfsvoering. Daardoor moeten uiteindelijk de ict-kosten ook omlaag gaan. Van de overeenkomst zijn geen financiële details bekend.

Siemens en Atos onderhouden goede banden. Atos nam in 2010 voor 850 miljoen euro de automatiseringstak van Siemens, Siemens ICT, over. Onderdeel van die transactie was dat het moederconcern van Siemens een aandeel van 15 procent verwierf in Atos. 

Atos en Siemens trekken ook geregeld samen op. In 2018 staken de bedrijven gezamenlijk 330 miljoen euro in iot- en innovatieplatform MindSphere-Codex. In 2016 stapten de bedrijven samen in de ict-beveiliging voor industriële bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-27T11:07:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.