Visma stilt koophonger met Mijnwebwinkel

Dit artikel delen:
Webshop

Visma neemt Mijnwebwinkel over en verstevigt daarmee zijn positie in de markt van e-commerce. Het is de zoveelste overname van de Noorse bedrijfssoftwareleverancier, die Nederland als belangrijkste afzetmarkt beschouwt.

Met Mijnwebwinkel zetten ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zonder technische kennis een webshop op. Volgens het bedrijf uit Oss gebruiken tienduizenden organisaties de tool, die dagelijks duizenden bestellingen verwerkt. De meeste klanten zijn gevestigd in Nederland of België. Mijnwebwinkel, waarvan de bedrijfsnaam blijft behouden, telt 35 medewerkers.

Brincr

Voor Visma vormt het aangekochte e-commerceplatform een goede combinatie met zijn boekhoudsoftware en de voorraadbeheersoftware van Brincr. Deze laatstgenoemde leverancier werd afgelopen januari overgenomen door Visma, amper vier jaar na oprichting. De huidige gebruikers van Mijnwebwinkel zijn ook potentiële klanten voor andere bedrijfssoftware van Visma, zoals die voor boekhouding, voorraadbeheer en personeels- en salarisadministratie.

Het Noorse Visma is de afgelopen jaren stevig gegroeid, waarbij voornamelijk in Nederland veel overnames plaatsvonden. Om deze koophonger te financieren, ging het bedrijf afgelopen september in zee met drie nieuwe investeerders. Het viel toen al te verwachten dat met het verse kapitaal nieuwe acquisities worden bekostigd. De Visma-boom in de Benelux bestaat uit meer dan 25 takken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-05T09:55:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.