FreshERP komt in handen van DNA IT Holding

Dit artikel delen:

DNA IT Holding uit Hendrik-Ido-Ambacht neemt FreshERP-software over. Die software voor de aardappelen-, groente- en fruitsector was eigendom van de Coöperatieve Caswell IT Group uit Heerhugowaard, een corporatie van groente- en fruitbedrijven die samenwerken op het gebied van ict.

De nieuwe eigenaar (DNA) richt een nieuw bedrijfsonderdeel op: Fresh IT Services. Dat levert naast de erp-software ook ict-diensten voor de aardappelen-, groenten en fruit-branche (agf). Alle bestaande klanten worden overgenomen en doen voortaan zaken met Fresh IT Services dat naast DNA Services, onderdeel uitmaakt van DNA IT Holding.

FreshERP ondersteunt alle bedrijfsprocessen in de sector, zoals in- en verkoop, importfaciliteiten, voorraad- en partijadministratie, financiën en kwaliteitscontrole. De software wordt als dienst geleverd aan bedrijven van verschillende omvang, namelijk van enkele tot honderden medewerkers. DNA Services gaat naast de software ook ict-beveiligingsdiensten en hosting aanbieden die is toegesneden op de agf-sector.

Volgens de koper blijven de ontwikkelaars van het huidige FreshERP betrokken bij het onderhoud en de doorontwikkeling van de software. ‘Inmiddels wordt al gewerkt aan verschillende innovaties zoals datavisualisatie via een Power BI-koppeling en webshop-integratie via  WooCommerce. Ook de mobiele applicatie en het gebruiksontwerp worden aangepakt.

Microsoft C#

DNA  IT Services heeft al langere tijd ervaring met FreshERP. De eerste contacten dateren van 2012 en het bedrijf is in 2016 betrokken geweest bij de conversie van de oorspronkelijke Magic-broncode naar Microsoft C#. ‘Gedurende dit conversietraject heeft DNA onder andere een code-review uitgevoerd en is de applicatie object-georiënteerd gemaakt. Daarnaast beschikt DNA inmiddels over verschillende referenties in de agf-sector zoals Holland Agri Foods (onderdeel van Farmel Holding)’, schrijft de koper.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-11T12:37:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.