Banken vinden core banking-system niet nieuw genoeg

Dit artikel delen:

Een groot deel van de banken maakt plannen om binnen vijf jaar de bancaire kernapplicaties te vervangen. Banken zijn wereldwijd namelijk steeds ontevredener over hun verouderde banking-systemen.

Dit blijkt uit onderzoek van SAP en Accenture. Ongeveer 30 procent van de banken in Europa, meer dan 35 procent van de Aziatische banken en meer dan 20 procent van de banken in Noord-Amerika maakt plannen voor vervanging van het core bank-systeem.

Bijna de helft van de ondervraagde managers zei dat de hoge beheerkosten en het gebrek aan systeemintegratie een belemmering kunnen vormen om concurrerend te blijven. De managers gaven twee belangrijke redenen voor de inflexibiliteit van de systemen. Allereerst zijn de oude systemen niet gebouwd op de juiste technologie voor toekomstige groei. Daarnaast zijn systemen in de loop van de jaren steeds aangepast, wat heeft geresulteerd in complexe systemen die vrijwel onaanpasbaar zijn en duur in onderhoud.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de onderzoeksbureau’s Celent en Novametrie. Zij ondervroegen 1500 banken wereldwijd. Het onderzoek omvatte banken uit Europa (40 procent), Azië (30 procent) en Noord-Amerika (30 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-08T12:33:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.