Microsoft lanceert Windows Workflow Foundation

Dit artikel delen:

Microsoft presenteerde op de Professional Developers Conference (PDC) in Los Angeles zijn Windows Workflow Foundation. Een workflow-engine, programmeermodel en een verzameling van gereedschappen voor ontwikkelaars om workflow-gebaseerde toepassingen te realiseren.

Windows Workflow Foundation is beschikbaar via het WinFX-programmeermodel dat deel zal uitmaken van de zogeheten Community Technology Preview-versie van Vista (de opvolger van de eerste bèta), die op de PDC is uitgereikt. De workflow-engine is beschikbaar via Visual Studio. Zowel menselijke als systeem workflow zal worden ondersteund in client- en server-scenario’s.


Microsoft heeft aangekondigd om de engine ook toegankelijk te maken in Office 12, Biztalk Server en Microsoft Dynamics. Zo is het de bedoeling dat Office 12 standaard voorziet in kant en klare ondersteuning voor veelvoorkomende workflow-situaties zoals het creëren en beheren van documenten, het archiveren van content en web-content management.


Windows Workflow Foundation komt samen met Vista en Office 12 volgend jaar op de markt. Het WinFX-programmeermodel zal ook beschikbaar zijn voor XP en Server 2003, wat betekent dat Windows Workflow Foundation ook beschikbaar zal zijn voor deze platformen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-15T08:55:00.000Z Gerard Nijsse
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.