Investeerders nemen dataminer Transparent over

Dit artikel delen:

Het Amsterdamse bedrijf Transparent, gespecialiseerd in data mining en herstel-auditdiensten, is overgenomen door een groep particuliere investeerders uit de financiële wereld. Zij hebben hiervoor een nieuwe onderneming, Transparent Services BV, opgericht die de activiteiten van het huidige Transparent heeft overgenomen. De nieuwe eigenaren willen investeren in de verdere internationale groei van het bedrijf.

Transparent is opgericht in het jaar 2000. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en de activiteiten van het bedrijf strekken zich uit van verschillende steden in Europa tot aan de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en India. De wereldwijd opererende dienstverlener gebruikt dataminingtechnologie en daaraan gekoppelde auditdiensten om de financiële data van klanten beter te beheren.

Door het gebruik van datamining is Transparent in staat om vanuit ruwe klantdata nuttige financiële informatie te vinden, zoals het ontdekken en herstellen van dubbele betalingen, belastingteruggaven, openstaande facturen, overbetalingen aan leveranciers en onbeheerde bezittingen (rekeningen, deposito’s, aandelen e.d., waarbij bijvoorbeeld een bank niet meer weet wie de eigenaar is of waar die uithangt). Tot de klantenkring behoren onder andere Vodafone, Ikea, KLM, KPN, Henkel, ABN AMRO, Yahoo, Whirlpool en DHL.

De oprichter van Transparent, Willem-Jeroen Stevens, is na de afronding van de overname teruggetreden. De nieuwe eigenaren hebben een raad van commissarissen benoemd. Daarin hebben twee veteranen uit de financiële industrie zitting genomen: Ian Kantor en Jason Carley.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-05T11:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.