Tjip neemt prijsvergelijker Meetingpoint over

Dit artikel delen:

Tjip, ontwikkelaar van frontoffice-software voor de financiële wereld uit Delft, neemt Meetingpoint, en de bijbehorende onderdelen transactieplatform MP4All en vergelijkingsplatform MAS over. Hierover is overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Meetingpoint: de verzekeraars ASR, Delta Lloyd, Generali Nederland en Vivat. De overname gaat van kracht vanaf 1 december 2016.

Meetingpoint is een platform voor het elektronisch berichtenverkeer tussen negen grote verzekeringsmaatschappijen en hun intermediaire kanaal voor het aanvragen, inzien en muteren van polissen. Het berichtenverkeer verloopt via AFD, een protocol afgeleid van XML. Via dit platform kunnen intermediairs verzekeringsproducten vergelijken op basis van actuele premies en voorwaarden, alsmede offreren, aanvragen, muteren en samenwerken met verzekeraars.

Het Delftse Tjip was als it-partner betrokken bij de opzet van Meetingpoint. De aandeelhouders hiervan vinden na vijftien jaar dat de continuïteit van het platform beter is gewaarborgd bij een nieuwe eigenaar. Tjip kan dan bovendien sneller vernieuwingen doorvoeren. Meetingpoint blijft als zelfstandig label opereren.

Wim Henk Steenpoorte, voorzitter van de raad van commissarissen van Meetingpoint: ‘We zijn tevreden over de ontwikkeling van Meetingpoint in de afgelopen jaren, maar inmiddels zijn de marktomstandigheden zo dat het niet langer logisch is dat verzekeraars eigenaar zijn van een prijsvergelijker.’

Tjip komt voort uit een groep softwaremakers die onder anderen werkten aan Chipper, één van de chipkaarttechnologieën voor elektronisch betalen aan het eind van de vorig eeuw. Er werken een man of tachtig bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-25T17:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.