Microsoft levert gratis blockchain-testomgeving

Dit artikel delen:

Microsoft Nederland start een gratis testplatform voor blockchain-concepten. Ontwikkelaars kunnen in die omgeving verschillende scenario's testen. De gratis dienst is gebaseerd op beheerplatform Windows Azure en wordt door Microsoft Nederland onder de naam 'Blockchain as a Service' verspreid. Microsoft zegt met de omgeving de ontwikkeling van blockchain-concepten in Nederland te willen versnellen.

'Binnen Azure zijn inmiddels voorgeconfigureerde blockchain-oplossingen beschikbaar, waaronder Ethereum, Emercoin Blockchain Engine en Strato Blockchain L. Hiermee kunnen blockchains eenvoudig worden ontwikkeld en binnen een kwartier in de lucht zijn', aldus Microsoft.

Volgens de softwarereus maken steeds meer bedrijven en openbare organisaties gebruik van blockchain. 'Zij kunnen hiermee vrijwel direct transacties verwerken en verifiëren, en zo bedrijfsprocessen stroomlijnen, kosten besparen en het risico van fraude beperken.'

De leverancier stelt dat blockchain groeit in populariteit en Nederland voorloopt op andere landen. 'Zo heeft de Nederlandse overheid verschillende blockchain-pilots opgezet, onder meer op het gebied van gemeentelijke dienstverlening. We vinden het belangrijk om deze innovatie te stimuleren en bieden daarom een gratis testplatform voor ontwikkelaars', aldus Microsoft, dat lid is van de Blockchain Alliance. Ook organiseert het samen met een aantal andere partijen de Dutch Blockchain Hackathon, die 10 tot en met 12 februari 2017 in Groningen wordt gehouden en dat het maximum aantal deelnemers inmiddels heeft bereikt.

Transacties

Microsoft: 'Blockchain is in de basis een gegevensstructuur voor het maken van een grootboek voor digitale transacties, die niet in het bezit is van één provider, maar wordt gedeeld in een gedistribueerd netwerk van computers. Het resultaat is een opener, transparanter en volledig openbaar te verifiëren systeem. Het aantal toepassingen waarvoor blockchains wordt gebruikt, is nagenoeg oneindig, variërend van leningen, obligaties en betalingen tot supply chains en identiteitsbeheer en -verificatie.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-10T08:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.