ABN Amro investeert in Amerikaans CLS

Dit artikel delen:
fintech

ABN Amro investeert een niet nader gespecificeerd bedrag in het Amerikaanse fintechbedrijf Cloud Lending Solutions (CLS). Hiermee wil het kredietoplossingen naar de markt brengen. De investering doet de bank vanuit zijn Digital Impact Fund (DIF), dat eind 2015 is opgericht. Dit is de tweede investering van het fonds.

In oktober 2015 riep ABN Amro het Digital Impact Fund (DIF) in het leven. Via dat fonds, met een pot van tien miljoen euro, steekt de bank geld in bedrijven die de digitale transformatie van de bank en zijn klanten versnellen.

Vorig jaar deed de bank zijn eerste investering. Het ging om 1,5 miljoen euro voor het Zweedse FinTech Tink. De bank werkte al met dat bedrijf samen voor de ontwikkeling van de zogeheten Gripp-app; een applicatie die klanten inzicht geeft in hun financiële situatie.

Nu doet de bank zijn tweede investering. Ditmaal in de Amerikaanse Cloud Lending Solutions. Dat bedrijf levert een cloudgebaseerd kredietlening-platform. Via de investering kan ABN Amro voor zowel particuliere als corporate klanten sneller (digitale) kredietoplossingen op de markt te brengen.

‘Door de cloud-based technologie van CLS kan het kredietproces niet alleen versneld worden, maar wordt het ook relevanter en efficiënter voor klant en bank. Deze innovaties verbeteren de totale, continue klantervaring’, aldus Hugo Bongers, directeur van het Digital Impact Fund.

Het exacte investeringsbedrag maakt ABN Amro niet bekend. Wel zegt het dat het bedrag in lijn is met de investering die het vorig jaar in FinTech Tink deed. 

Cloud Lending Solutions

Cloud Lending Solutions biedt een oplossing om het kredietproces te vereenvoudigen en te digitaliseren. Van afsluiting, acceptatie en servicing tot en met betaling. De cloudoplossing gebaseerd op Salesforce. Het bedrijf heeft kantoren in San Mateo, Londen, Sydney en Bangalore. Het rekent banken, kredietunies, traditionele financieringsbedrijven, online kredietverstrekkers en marktplatforms tot zijn klantenbestand. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-06T10:30:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.