SaaS-leverancier Friss ontvangt 15 miljoen euro

Dit artikel delen:

Foto (v.l.n.r.): Jeroen Morrenhof (ceo Friss), Maxime Mandin (investeerder van Blackfin Capital Partners), Michael Cichowski (partner bij Aquiline Capital Partners) en Christian van Leeuwen (cto van Friss)

Friss, een Utrechtse specialist op het gebied van analysesoftware voor fraude, risico en compliance voor schadeverzekeraars heeft een kapitaalinjectie van vijftien miljoen euro ontvangen. De investering is afkomstig van het Amerikaanse Aquiline Technology Growth (ATG) en het Franse Blackfin Capital Partners, twee bedrijven met expertise op verzekeringsgebied.

Het Utrechtse bedrijf gaat het nieuwe kapitaal gebruiken om de oplossingen van de SaaS-leverancier verder te versterken, wereldwijd te groeien en naar eigen zeggen ‘de anti-fraude gemeenschap tegemoet te komen door grensoverschrijdende samenwerking tussen verzekeraars mogelijk te maken’.

‘We hebben bewust gekozen voor Aquiline en Blackfin als onze partners’, aldus Jeroen Morrenhof, ceo van het bedrijf. ‘Beide partijen hebben veel ervaring op het gebied van ontwikkeling en professionalisering van insurtech-bedrijven. Hun brede kennis van de verzekeringssector in de EMEA-regio en Noord-Amerika heeft een stimulerende invloed op onze verdere ontwikkelingen.’

Als onderdeel van de investering zullen Michael Cichowski van ATG en Maxime Mandin van Blackfin zitting nemen in de Raad van Bestuur van Friss.

Detectie-engine

Friss stelt verzekeraars in staat om fraude niet alleen op te sporen op het moment dat deze plaatsvindt, maar helpt ook fraude te voorkomen met behulp van een analytische, hybride detectie-engine, die naast fraude-indicatoren en analysemodellen tevens meer dan 120 kant-en-klaar beschikbare connectoren met externe gegevensbronnen beschikbaar heeft.

Het platform wordt volgens Friss gebruikt door 132 verzekeraars in 26 landen. Op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning wordt het risico van elke offerte, polis of claim aangegeven. Uiteindelijk wil het bedrijf van deze score de mondiale standaard voor eerlijke verzekeringen maken. Friss is in 2006 opgericht en gevestigd in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-13T11:36:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.