Minox is zelfstandig na managementbuy-out

Dit artikel delen:
MBO handen samenwerking overname

Minox uit Veenendaal opereert per 31 december 2017 als een zelfstandige onderneming. Daarvoor heeft Hessel Kuik, algemeen directeur van Minox en moederonderneming Bizcuit, een managementbuy-out gedaan. Hij heeft alle aandelen overgenomen van de Haagse participatiemaatschappij Ecart Invest en commercieel directeur Maurice van Gaalen.

Minox levert administratieve software aan het mkb. ‘Via de managementbuy-out kunnen wij versneld innovaties introduceren voor het accountingplatform, zodat ondernemers en accountants efficiënt en effectief geld-, boekhoud- en informatiestromen kunnen managen’, vertelt algemeen directeur Hessel Kuik. Hij laat weten dat het bedrijf in de toekomst nog meer wil inspelen op de veranderende behoeften en gebruiken van haar bestaande klanten en nieuwe klantgroepen.

Wisseling van de wacht

Het bedrijf is in 1983 opgericht door Frans Schaake onder de naam Midas. In 1990 verkoopt de directeur het bedrijf aan Ton Janssen, die vanaf de start als freelancer betrokken is bij het bedrijf. In 2015 neemt Janssen na ruim vijfentwintig jaar afscheid van het bedrijf. Dit omdat de participatiemaatschappij Ecart het bedrijf voor zo’n 2,5 miljoen euro koopt. Die Haagse investeerder realiseert op dat moment een managementbuy-in via Maurice van Gaalen als commercieel directeur.

Minox bedient naar eigen zeggen ruim vijfhonderd accountants- en administratiekantoren in de Nederlandse markt en daarnaast nog circa vijfduizend directe klanten. Volgend jaar wil het bedrijf een cloudgebaseerd erp-oplossing op de markt brengen, gericht op midden- en kleine handels- en productiebedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-29T10:13:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.