KPMG neemt belang in Advicerobo

Dit artikel delen:
Risico-inschatting

Accountants- en adviesorganisatie KPMG neemt een minderheidsbelang in Advicerobo. Die Amsterdamse startup voorspelt door middel van kunstmatige intelligentie de financiële risico’s van leningen. KPMG zet via deze investering verder in op hun risicomanagement-dienstverlening.

Advicerobo analyseert niet-financiële data over het gedrag van de (potentiële) kredietnemers en kan daarmee de potentiële risico’s van kredietverlening voorspellen. Dit doet het voornamelijk voor kredietverleners zoals banken en retailers. De oplossing maakt gebruik van technologieën zoals kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) en machine learning.

KPMG en Advicerobo gaan een samenwerking aan, die onder leiding staat van Erik Rood, partner binnen KPMG Financial Services. Via deze samenwerking kan KPMG voorspellende gedragsmodellen aan kredietverstrekkers aanbieden en hiermee zijn wereldwijde dienstverlening op gebied van risicomanagement uitbreiden.

‘De Advicerobo-modellen stellen kredietverleners in staat hun kredietrisico-modellen te verbeteren en daarmee kosten te verlagen, vooral ook waar data de beperkende factor is. Het biedt daarnaast de mogelijkheden een grote impuls te geven aan het acquireren van nieuwe klanten’, aldus Rob Fijneman, head of advisory bij KPMG.

Voor Advicerobo betekent het minderheidsbelang van KPMG een impuls voor het bedrijf. De startup krijgt toegang tot KPMG’s wereldwijde netwerk en kennis op het gebied van risicomanagement, wetgeving en data & analytics.

Advicerobo-co-founders Diederick Van Thiel (ceo) en Rosali Steenkamer (cco) blijven leiding geven aan het bedrijf. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-17T10:48:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.