Risico-expert Secondfloor over naar Duits Cleversoft

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Het Nederlandse softwarebedrijf Secondfloor is verkocht aan de Duitse Cleversoft Group. Secondfloor uit Schiphol-Rijk levert risicobeheer- en compliance-software aan verzekeraars en pensioenbedrijven; Cleversoft is een in München gevestigde specialist in software voor regelgeving in de financiële sector. Investeerder Main Capital ondersteunt de transactie.

Main Capital nam eind 2018 een meerderheidsbelang in Cleversoft, met de ambitie het Duitse softwarebedrijf uit te laten groeien tot een toonaangevende partij op de Europese markt voor ict-oplossingen voor (financiële) regelgeving. Daarnaast was Main Capital minderheidsaandeelhouder in Secondfloor, een Nederlandse branchegenoot met een focus op de verzekerings- en pensioenmarkt.

Door nu de andere aandeelhouders in Secondfloor uit te kopen, waaronder de investeringsmaatschappijen The Informal Investor Network (TIIN Capital) en Pride Capital, neemt Main Capital het bedrijf over een brengt het onder bij Cleversoft. Daarmee krijgt deze Duitse softwareleverancier er zo'n honderd klanten in vijftien landen bij. Cleversoft claimt zo'n tweehonderd internationale klanten te bedienen. In totaal telt de groep nu ruim honderd man.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-07T10:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.