Visma Connect sluit fintech-startup aan op banken EU

Start-up Finturi via standaard-api verbonden met Europese banken

Dit artikel delen:
Bank

Betaaldienstleverancier Visma Connect, voorheen EBPI, verbindt de Haagse fintech-startup Finturi naar eigen zeggen met alle banken in Europa. Dit doet het bedrijf via één standard-api die ervoor zorgt dat het op blockchain gebouwde platform met toestemming bankrekeninggegevens kan opvragen van mkb-bedrijven met financieringsbehoeften en zo een nauwkeurige risicoscore kan maken.

Finturi wil met zijn platform inspelen op de toenemende behoefte aan kortlopende financieringen binnen het mkb. De opzet is dat mkb-bedrijven hun openstaande facturen binnen 24 uur gefinancierd en betaald krijgen en er dus sprake is van continuïteit in de cashflow. Het bedrijf wil waarborgen dat deze kortlopende leningen worden terugbetaald. Hiervoor voert Finturi, met ondersteuning van Visma Connect, analyses uit met behulp van kunstmatige intelligentie op verschillende ongestructureerde en gestructureerde databronnen, om zo per organisatie een financieel risicoprofiel te maken.

PSD2

Steven Schouten, binnen Visma Connect betrokken bij PSD2-toepassingen, geeft aan dat er veel verschillen zitten tussen de api’s die verschillende banken aanbieden. Met de standaard-api van Visma is het volgens hem mogelijk dat Finturi maar één aansluiting hanteert, die het bedrijf voor de startup beheert. Hierdoor is het volgens hem moeilijk voor andere partijen om de mogelijkheden van PSD2 volledig te benutten.

De PSD2-richtlijn verplicht financiële instellingen om derden toegang te verlenen tot rekeninginformatie van consumenten en bedrijven, na expliciete toestemming van de rekeninghouder. Derden zijn andere banken, maar ook niet-bancaire organisaties. De sector is al geruime tijd met de voorbereidingen op PSD2 in de weer.

Visma Connect

Visma Connect is sinds 2006 actief in de logistiek, de zorg, de overheid en betalingsverkeer. Visma Connect levert betaaldiensten, informatieportalen en middleware en is specialist op het gebied van betalingen, blockchain en ai. Het bedrijf werd in 2006 opgericht en had destijds de bedrijfsnaam EBPI. De onderneming maakt sinds 2019 onderdeel uit van de Visma Groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-18T13:22:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.