EBPI is Visma's zesde Nederlandse overnameprooi

Noorse ehrm-specialist wil hier meer voet aan de grond en lijft daarvoor ook EBPI in

Dit artikel delen:

De Visma Group staat op het punt om opnieuw een Nederlands it-bedrijf over te nemen, het zesde in korte tijd. De Noorse ehrm- en erp-specialist aast op EBPI uit Den Haag. Deze onderneming faciliteert via de cloud gegevensuitwisseling tussen overheden, bedrijven en personen.

Visma wil in Nederland meer voet aan de grond krijgen en blijkbaar gaat dat organisch niet snel genoeg. Eerder dit jaar nam Visma de Nederlandse bedrijven Raet, Proactive, Idella en Pinkweb over. Begin 2017 werd bovendien Davilex Software overgenomen. Het bedrijf uit Oslo meldt dat het in 2019 ‘blijft zoeken naar mogelijkheden om de aanwezigheid en het productaanbod in Nederland te vergroten’.

Gekwalificeerd berichtenverkeer

EBPI staat voor European Business Process Institute en is een aanbieder van cloudsoftware voor gekwalificeerd berichtenverkeer. Met zijn producten ondersteunt EBPI organisaties met veilige en snelle berichtafhandeling in logistieke, administratieve en financiële processen. Er werken ongeveer 250 mensen.

EBPI vult de portefeuille van Visma aan en verbreedt de domeinen waarbinnen Visma in Nederland al actief is. De Haagse onderneming is vooral actief in de publieke en financiële dienstverlening en zijn producten sluiten goed aan op het SaaS-aanbod van Visma. Voor EBPI biedt het Noorse bedrijf mogelijkheden om de activiteiten hier en internationaal uit te breiden.

Geen obstakels

De overname van EBPI is nog niet helemaal rond. De partijen leggen het plan nog voor aan de ondernemingsraad en de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Aangezien ze al met het nieuws naar buiten komen, verwachten de partijen geen obstakels. Ze maken niet bekend hoeveel geld met de beoogde overname is gemoeid.

Recente Nederlandse overnames door Visma

  • Davilex Software (administratieautomatiseerder), overgenomen in maart 2017
  • Raet (pz- en salarisautomatiseerder), overgenomen in mei 2018
  • Pinkweb (klantcommunicatieautomatiseerder): overgenomen in juli 2018
  • Proactive (inkoopautomatiseerder): overgenomen in november 2018 
  • Idella (pensioenautomatiseerder): overgenomen in november 2018, inclusief dochters Cloudnexxt en IT-Solid
  • EBPI (dataverkeerautomatiseerder): overnameplan bekendgemaakt in december 2018

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-21T10:06:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.