Betalingsverwerker Mollie haalt 665 miljoen euro op

Dit artikel delen:

Mollie haalt 665 miljoen euro op in een door Blackstone Growth geleide vervolgfinanciering. De betalingsverwerker uit Amsterdam heeft nu in totaal meer dan 780 miljoen euro getoucheerd.

De Series C-financieringsronde helpt Mollie sneller internationaal te expanderen. Ook de (ontwikkel)teams ondergaan een uitbreiding. Nieuwe investeringen in product en techniek staan op touw.

De nieuwe financieringsronde waardeert Mollie op 5,4 miljard euro. Dit betekent dat Mollie nu een van de vijf waardevolste niet-beursgenoteerde fintechs in Europa is. Wereldwijd behoren de Amsterdammers tot de top twintig.

Mollie, opgericht in 2004, is nu een van de grootste betaaldienstverleners in Europa. Het bedrijf bedient meer dan 120.000 maandelijks actieve merchants van uiteenlopende groottes in heel Europa. Verwerkte Mollie in 2020 meer dan tien miljard euro aan transacties, het is dit jaar op weg om meer dan twintig miljard euro te verwerken.

Het nieuwe kapitaal dat onder leiding van Blackstone is samengeraapt, komt van EQT Growth, General Atlantic, HMI Capital en Alkeon Capital. TCV, dat de Series B-investering in september 2020 leidde, nam ook deel aan de financieringsronde.

Het bedrijf bestaat uit een internationaal team van meer dan 480 professionals en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en kantoren op vier andere plekken in Europa, waaronder België (Gent), Duitsland (München), Engeland (Londen) en Frankrijk (Parijs).

Computable Awards

Mollie is genomineerd voor de Computable Awards 2021 in de categorie Services. Het bedrijf verdiende deze nominatie met zijn product Mollie Components, een volledig geoptimaliseerde check-out zonder redirect.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-22T12:15:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.