ABN Amro betrekt Duitse startup bij kredietbeheer

Dit artikel delen:

ABN Amro voegt zich als klant bij Receeve, een jong Duits bedrijf met een clouddienst voor het beheer van kredieten en leningen. De grootbank investeert bovendien vier miljoen euro in de onderneming.

Receeve werd opgericht in februari 2019 in Hamburg. De startup biedt een in de cloud draaiend platform waarmee kredietverstrekkers klantinformatie bundelen, processen automatiseren en het klantcontact verbeteren. Het platform koppelt met de bestaande systemen bij de bank. De no-code-toepassing zou het mogelijk maken kredietrisico's te beperken, zonder maandenlange it-ontwikkeling.

ABN Amro gaat het platform van Receeve inzetten om zicht te houden op kwetsbare klanten, ofwel risicovolste kredieten. De toepassing moet de bank bovendien ondersteunen bij de uitvoering in andere landen. ABN Amro heeft al diverse toepassingen voor het beheer van klanten en kredieten. De oplossing van Receeve wordt daarmee geïntegreerd, voor betere inzichten en processtappen.

Investering

Als onderdeel van de samenwerking stelt de bank vier miljoen euro beschikbaar aan Receeve. Dit gaat via ABN Amro Ventures, het bankonderdeel dat investeert in techbedrijven die relevant zijn voor de bank en een rol kunnen spelen bij de digitale transformatie van producten en diensten. Momenteel heeft het fonds 150 miljoen euro besteed bij zeventien ondernemingen.

Volgens de partijen ondergaan banken een transformatie waarbij de wijze van geldinning mede bepalend is voor de klantbeleving en -acceptatie. De afhankelijkheid van oude systemen zou vernieuwing in de weg staan. Maar door er een softwarelaag bovenop te leggen, zijn snelle aanpassingen alsnog mogelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-10T11:54:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.