Belgen komen met eerste mobiele nft-tracker

Dit artikel delen:

De Belgische beleggingstracker Delta heeft haar app uitgebreid met nft-functionaliteiten, door gebruikers in staat te stellen nft's te verkennen en te tracken naast de aandelen, cryptomunten en fondsen die ze bezitten. Dat is een wereldprimeur, zegt het bedrijf uit Gent.

Delta is een app die beleggers een overzicht biedt van hun investeringsportefeuille en stelt gebruikers in staat om de totale waarde van hun crypto's, aandelen en fondsen op te volgen. Vanaf nu komen daar dus ook NFT’s bij (non-fungible tokens). Voorlopig is alleen connectie met Ethereum-wallets mogelijk, zoals bijvoorbeeld met MetaMask, maar later dit jaar worden er ook andere wallets toegevoegd. Gebruikers zullen de NFT's die ze bezitten kunnen opvolgen, maar ook meer dan 18 miljoen NFT's kunnen doorzoeken, via een soort zoekmachine. 

2021 was het jaar waarin NFT's mainstream gingen. Volgens een recent rapport van NonFungible.com sprong de totale waarde van alle NFT-transacties wereldwijd met 21.350 procent naar meer dan 17 miljard dollar in 2021, van 82,5 miljoen dollar in 2020. 

‘De meeste retailbeleggers jongleren vandaag met meerdere financiële apps, waardoor het echt moeilijk is om een accuraat overzicht te krijgen van hun beleggingen’, zegt Delta-ceo Nicolas Van Hoorde. ‘Met connecties met meer dan 5.000 banken en brokers is Delta de eerste app die gebruikers een volledig beeld geeft van hun beleggingen - inclusief NFT's - op een plaats. Hoewel NFT's geen klassieke beleggingsassets zijn, geloven we dat ze deel zullen uitmaken van de investeringsportefeuille van veel consumenten en daarom zijn we ongelooflijk enthousiast om ze toe te voegen aan het Delta-universum.’

Delta is een dochter van eToro, een sociale beleggingsnetwerk met ruim 27 miljoen geregistreerde gebruikers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-04T09:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.