Linden-IT, Cadmes en OPP op buitenlands avontuur

Dit artikel delen:
Douane

Drie Nederlandse bedrijven intensiveren hun buitenlandse activiteiten. Zo breidt detacheringsbureau Linden-IT uit naar Zweden en steekt softwaredistributeur Cadmes de Franse grens over. Online Payment Platform opent een kantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Linden-IT

Linden-IT gaat bedrijven vanuit Stockholm ondersteunen bij de detachering van it-medewerkers, onder andere op het gebied van ondersteuning, cloud en applicaties. Op den duur gaat de organisatie ook trainees opleiden tot it-professionals. Volgens Gerbert-Jan Valk, oprichter/directeur van Linden-IT, liggen er veel kansen in het Scandinavische land. 'Net als in Nederland is de Zweedse arbeidsmarkt krap, wat met name voor de it-sector geldt. Doordat er sprake is van een vergelijkbare markt en het alom geaccepteerd is om met detachering te werken, is Zweden interessant voor ons. Bovendien kunnen we door deze uitbreiding klanten gaan bedienen die op beide locaties aanwezig zijn.'

Linden-IT heeft voor het uitbouwen van de Zweedse vestiging Par Wahlin aangesteld als algemeen directeur. Hij werkte hiervoor bij Centric als verantwoordelijke voor detachering van it'ers in Zweden en Noorwegen. Voor het Amsterdamse bedrijf is de Zweedse locatie het tweede buitenlandse kantoor. Eerder al opende Linden-IT een Portugese vestiging. Valk verwacht nog meer locaties over de grens te openen. Bij het in 2016 opgerichte bedrijf werken ruim vijfhonderd it-specialisten.

Cadmes

Ook Cadmes gaat een buitenlands avontuur aan. De distributeur van cad/cam- en plm-oplossingen is tot de Franse markt toegetreden. Daar levert het software van Dassault Systèmes voor de maakindustrie. 'Deze stap stelt ons in staat onze bewezen methodiek en knowhow op het gebied van het 3DExperience-platform in Nederland, België en Luxemburg uit te breiden naar de Franse markt',  zegt algemeen directeur Anoek Schellings van Cadmes. Het bedrijf bedient al Waalse klanten, wat de stap om ook andere Franstalige klanten te willen ondersteunen, vergemakkelijkt. 

Het in 1991 opgerichte bedrijf uit Den Bosch is sinds 2021 onderdeel van de Duitse automatiseringsgroep Bechtle. Er werken ruim honderd medewerkers in vestigingen in de Benelux en Zuid-Afrika.   

Online Payment Platform

Het Delftse Online Payment Platform (OPP) steekt het Kanaal over om in Londen zijn vierde Europees kantoor te openen. Eerder streek de betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen neer in Berlijn en Antwerpen. Een eerste Britse klant is ook al opgetekend: Gumtree, de grootste online-marktplaats in het Verenigd Koninkrijk. De aankondiging volgt bijna een halfjaar na de investering van de Franse betaalprovider Wordline in OPP. Het openen van een kantoor in het Verenigd Koninkrijk is een volgende stap om de groei te versnellen. 

'Engeland loopt voorop op het gebied van platformen, online-handelsvolumes en investeringen in de platformeconomie', licht Richard Straver, oprichter van OPP, toe. 'Aangezien wij hierin gespecialiseerd zijn, liggen hier legio kansen.' Er werken ruim vijftig man bij het in 2011 gestarte fintech-bedrijf. OPP heeft een klantportfolio met namen als Marktplaats, Royal FloraHolland, EBay Kleinanzeigen, Nature.House en PayPal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-17T12:21:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.