CIO Massachusetts stapt op na overstap open standaard

De chief information officer (CIO) van de Amerikaanse staat Massachusetts is opgestapt nadat de overheid van die staat besloot over te stappen op het Open Document-formaat.

CIO Peter Quinn is de drijvende kracht achter de koerswijziging van de staat om documenten niet langer op te slaan in de bestandsformaten van Microsofts Office of IBM's Lotus Notes. Na een voorstel van de Information Technology Division (ITD) waar Quinn leiding aan geeft, besloot de staat documenten vanaf 2007 op te slaan in het open xml-formaat ODF (Open Document Format).

Het initiatief werd bejubeld door de open source-gemeenschap, maar er waren ook veel tegenstanders. Zo werd recentelijk een onderzoek gestart naar de reizen die Quinn naar het buitenland maakte om te spreken over de document-overstap op technologieconferenties. De conclusie was dat Quinn niets verkeerd gedaan had.

De CIO is de aandacht om zijn persoon nu beu. “Ik ben de meetlat geworden van ieder it-initiatief. Zelfs de kleinste initiatieven worden ingekrompen of stopgezet door partijen die slecht geïnformeerd zijn of er geen zeggenschap over hebben. Het laatste wat ik wil, is dat ik de reden ben voor marginalisering van het goede werk van ITD en de hele it-community”, aldus Quinn in een verklaring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-29T13:11:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.