Ict-analisten beoordelen ceo op financieel resultaat

Financieel analisten voor de ict-sector kijken eerder naar de financiële resultaten bij de beoordeling van een ceo dan in andere sectoren. Daar wordt er meer waarde gehecht aan de communicatievaardigheden van de ceo.

Dit blijkt uit de ‘Corporate Reputation Watch’. Dit onderzoek van communicatie adviesbureau Hill & Knowlton werd gehouden onder 282 financieel analisten in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Uit het onderzoek blijkt dat 22 procent van de financieel analisten voor ict-sector groei een belangrijke factor vindt in de beoordeling van de prestaties van de ceo. Gemiddeld genomen is dit percentage 9 procent. Ook blijkt bijna de helft van de financieel analisten voor de ict-sector waarde te hechten aan een op winst gefocuste ceo.

Niet alleen zijn er verschillen tussen de financieel analisten in de sectoren. Meer dan de helft van de Europese analisten geeft de ceo maximaal een jaar op orde op zaken te stellen. In Azië is dit percentage 41 procent. De Amerikaanse analisten zijn nog milder, slecht 39 procent stuurt de ceo weg naar een jaar slechte resultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-15T09:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.