Innovatie-directeur IBM: innovatie verloopt moeilijker

IBM-directeur Nick Donofrio, verantwoordelijk voor innovatie en technologie, zegt dat innovatie niet meer is wat het was. De topman zei op een bijeenkomst in Azië dat innovatie tegenwoordig veel moeilijker is en dat 'the next big thing' niet zal komen.

Hij verklaart dat innovatie, gebaseerd op grote ontdekkingen en forse stappen voorwaarts, is heengegaan samen met de twintigste eeuw. De vice-president stelt dat innovatie niet dood of passé is, maar dat het nu heel anders is.

Mensen willen tegenwoordig waarde halen uit uitvindingen en zijn niet meer geobsedeerd door technologie om de technologie, aldus Donofrio. Hij stelt dan ook dat innovatie nu meer draait om diensten, bedrijfsprocessen, bedrijfsmodellen en culturele innovatie. Dit in tegenstelling tot de productgerichte innovatie van voorheen. Donofrio haalt wereldwijd onderzoek van IBM aan onder 750 cio's die dit onderschrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Computerinnovatie heeft nimmer de goede revolutie teweeg gebracht. Een hele kleine groep mensen is zo vermogend geworden dat ze miljarden mensen jaren van eten en drinken kunnen voorzien. Programma's en computers worden onnatuurlijk duur gehouden en hebben niet het effect opdat de mensheid er rustiger en vrediger van is gaan leven. De werkgevers hebben juist meer ontslagen laten vallen. Als oudere en jongeren geholpen dienen te worden spreken ze tegen computers of half computer half mens. Dus ongevoelige personen. De oplossing is terug naar dienstverlening door mensen en niet door snelle en onbegrijpelijke machines die toch niet voor het grootste deel van de aarde betaalbaar mag zijn. Zie uitspraak Bill Gates, als een computer 100US kost. Back to basics

Lijkt een beetje op een uitspraak uit 1899 van Charles H. Duell, Commissioner, U.S. patent office:

Everything that can be invented has been invented.Mijn inziens hebben de echte inovaties begin vorige eeuw plaatsgevonden en daarvoor. De eerste digitale technieken, turbinemotoren, stoommachine, eerste transistor en ga zo maar door. De theoretische basis werd al lang daarvoor gelegd. We zijn meer in een periode van extreme uitontwikkeling van bestaande technologie. Daar is niets mis mee en we kunnen nog wel even vooruit. Het is wel grotendeels gedaan met de "ouderwetse" creativiteit om echt iets nieuws te ontdekken. Dat is waarschijnlijk voor de volgende eeuw als onze bestaande technologie weer achterhaald is. Dat neemt niet weg dat ik iedereen aanmoedig om toch een poging te wagen, wie weet zit er een nieuwe Einstein onder ons...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-17T13:16:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.