Volgende Linux-bedrijf ambieert beursgang

De financiële Linux-hype is nog lang niet overgewaaid. Dienstverlener Linux Care heeft kenbaar gemaakt dat het de Amerikaanse beurs op wil.

Dit Amerikaanse bedrijf biedt een reeks ondersteuningsdiensten voor computers met het 'open source'-besturingssysteem. Onder meer Linux-PC's van Dell worden specifiek ondersteund. Verder werkt Linux Care samen met Hewlett-Packard, Sun, Oracle en IBM's Global Services-divisie.
Recentelijk gingen distributeur Red Hat en hardware-specialist VA Linux Systems ook al de beurs op. Verder staan er nog diverse bedrijven te trappelen om te incasseren dankzij de populariteit van dit 'open source'-platform.
Daaronder bevindt zich ook Linux One, dat het vooral van de naam moet hebben. Het bedrijf beweert een eigen Linux-uitvoering te distribueren, maar dat blijkt simpelweg een kopie van de Red Hat-distributie te zijn.
Verder bestaat de deze maand aangekondigde internationale expansie voornamelijk uit een niet-gedetailleerde overeenkomst met een Europese distributeur van cd-roms, met name spellen. Ook zijn er opvallende discrepanties tussen de door Linux One genoemde personeelsaantallen en het financiële uitgavenplaatje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.