Topman ontkent verkoop Debis Systemhaus

"Er bestaan geen plannen voor de verkoop van Debis Systemhaus. Ook van een beursgang is geen sprake". Dit zei Klaus Mangold, bestuursvoorzitter van Debis AG, vanochtend op de persconferentie in Berlijn waar de jaarcijfers van het concern werden toegelicht.

"Uitsluiten doe ik dit soort plannen nooit, maar ze staan niet op de agenda." Mangold reageerde hiermee op een bericht van persbureau Reuters begin deze week waarin stond dat de niet-automobiel-activiteiten van Debis AG zouden worden afgestoten.
Volgens Mangold bestaat Debis AG, dat onderdeel uitmaakt van het automobielconcern Daimler Chrysler, uit twee zuilen: de financiële dienstverlening en de IT-activiteiten van Debis IT Services, ook wel Debis Systemhaus genoemd.
"Beide takken noteerden vorig jaar goede groeicijfers, respectievelijk 30 en 31 procent. Ze bezitten allebei de potentie om de komende jaren fors door te groeien. Waarom zouden we het dan afstoten? Daarbij biedt het onder één dak zitten wederzijdse voordelen."
Zo kan Debis Systemhaus helpen bij het verder opzetten van de financiële dienstverlening van Debis Financial Services op het Internet. Deze tak is in de Verenigde Staten al actief (via de vroegere Chrysler-financieringsafdeling) met het aanbieden van financierings-, leasing- en verzekeringsmogelijkheden voor auto's en vaartuigen op het web.
Debis wil deze elektronische dienstverlening naar Europa overbrengen. Het bedrijf haalde vorig jaar 250 miljoen euro omzet uit Internet-diensten en wil dit, zoals elk bedrijf, in 2000 fors kunnen verhogen. Andere speerpunten op dit gebied zijn het ontwikkelen van Internet-diensten in de auto en het aanbieden van Internetbeheerdiensten
Mangold vertelde tijdens de persconferentie dat Debis Systemhaus verder wil bouwen aan zijn internationaliseringsbeleid. Met name de uitbreiding in de Verenigde Staten wordt dit jaar een speerpunt. De bestuursvoorzitter is zich bewust van de valkuilen die daar kunnen ontstaan en haalde het recente echec van SAP aan. Die Duitse leverancier van erp-software bleek niet in staat gekwalificeerd personeel in huis te houden en aan te trekken.
Om in zijn algemeenheid iets te doen aan het nijpende tekort aan arbeidskrachten heeft Debis een internationale academie in het Berlijnse kantoor opgericht, waar medewerkers onderricht krijgen in dienstverlening.
Debis Systemhaus zag het aantal werknemers vorig jaar overigens - vooral door overnames - met 33 procent groeien van 13.500 naar 17.800. Mangold kondigde voorts het vertrek aan van Karl Heinz Achinger, directeur van Debis Systemhaus. Zijn plaats wordt ingenomen door Konrad Reiss, die van Cap Gemini Duitsland afkomstig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable