Siebel breekt records in vierde kwartaal

Siebel Systems, de marktleider op het gebied van front office applicaties, meldt over het vierde kwartaal van het op 31 december afgesloten boekjaar een recordwinst van 44,9 miljoen dollar (98,3 miljoen gulden), bij een omzet van 268 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 1998 was de winst 19,9 miljoen dollar en de omzet 128 miljoen.

Met deze fraaie cijfers scoort de softwareleverancier nog beter dan de - toch al zeer rooskleurige - voorspellingen van Wallstreet-analisten. Volgens Siebels voorzitter en ceo Tom Siebel zijn de goede resultaten mede te danken aan het feit dat de onderneming in het voorbije jaar enkele belangrijke samenwerkingsverbanden is aangegaan.
De meest in het oog springende overeenkomst was die met IBM, waarin beide bedrijven afspraken hebben gemaakt over het 'co-marketen' van Siebels e-handelssoftware en crm-applicaties op IBM's DB2-database voor de S/390-, de RS/6000 en de Netfinity-serverlijn. Die samenwerking wordt verder uitgebreid in de richting van IBM's Websphere applicatieserver, de MQ Series messaging-omgeving en de net.commerce-engine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable