Red Hat verhoogt zowel omzet als verlies

Volgens Red Hat, producent van 'open source' producten, blijft de vraag naar Linux-hardware en -software nog immer toenemen. Dat leidde bij het bedrijf tot een omzetstijging van 39 procent in het afgelopen vierde kwartaal (vergeleken met hetzelfde kwartaal het jaar ervoor).

De onderneming wist die fraaie omzetcijfers echter niet om te zetten in winst. Sterk er nog, het verlies-per-aandeel bedroeg vier dollarcent, waar dat een jaar eerder nog drie cent was.
In het vierde kwartaal bedroeg de omzet 13,1 miljoen dollar, tegenover 9,4 miljoen een jaar eerder. Het verlies bedroeg 5,6 miljoen dollar, terwijl dat een jaar eerder nog 1,2 miljoen was.
De bedrijfs-, verkoop- en marketingkosten zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: van 3,6- naar 7,3 miljoen dollar. Dit is volgens Red Hat het gevolg van toenemende concurrentie, (bijvoorbeeld van Caldera Systems, waardoor de onderneming meer inspanningen moet leveren.
Over het gehele fiscale jaar boekte het bedrijf een nettoverlies van 39,9 miljoen dollar, ofwel veertig dollarcent per aandeel. Het jaar ervoor werd afgesloten met een nettoverlies van 5,8 miljoen dollar; twaalf dollarcent per aandeel. De omzet steeg het voorbije jaar met 28 procent tot 42,4 miljoen dollar. Red Hat verwacht tegen het eind van het jaar 2002 'zwarte cijfers' te kunnen presenteren.
Deze week introduceerde Red Hat een nieuwe versie van het Linux-besturingssysteem - Red Hat Linux 6.2, speciaal gericht op e-handelservers - en een nieuw 'open source' besturingssysteem voor ingebedde systemen in Internet-apparatuur, Red Hat eCos genaamd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable