Yahoo koopt Arthas voor online betalen

Yahoo voegt met de aankoop van Arthas.com een nieuwe service toe aan zijn aanbod. Arthas is onder de naam dotBank.com gespecialiseerd in online betalingen. waarbij mensen onderling geld naar elkaar kunnen overmaken.

Hoeveel Yahoo voor Arthas heeft betaald, maakte het niet bekend. Volgens vice-president Brady past de aankoop in de strategie van Yahoo om een belangrijke rol te blijven spelen in e-commercie.
Yahoo biedt zelf nog geen diensten op dat gebied aan, maar treedt dankzij de grote naamsbekendheid en het grote aantal bezoekers wel op als thuisbasis voor e-commercie bedrijven. De website is het platform waarop die bedrijven hun diensten aanbieden. Het afgelopen jaar is de omzet via de site volgens Brady vervijfvoudigd.
Yahoo wil de technologie van Arthas later dit jaar gaan gebruiken onder de naam Yahoo Pay Direct. Het is dan volgens Brady niet meer nodig om, zoals nu bij Yahoo's veilingen, eerst geld over te maken via de giro. Op dit moment domineert eBay de online veilingen. "Met deze aankoop dicht Yahoo het gat voor een groot deel", meent analiste Williams van Deutsche Bank Alex Brown. Overigens zit eBay ook niet stil. Eerder deze maand sloot het een overeenkomst met Wells Fargo om de betaling bij de veilingen te vereenvoudigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable