Macrovision aast op Globetrotter Software

Macrovision heeft een intentieverklaring getekend om Globetrotter Software over te nemen. Macrovision is actief op het gebied van 'B2C' (business-to-consumer) video-, multimedia- en software-kopieerbeveiliging. Globetrotter levert programmatuur waarmee softwarebedrijven gebruikers elektronisch licenties kunnen geven.

Softwarebedrijven maken steeds meer gebruik van 'Integrated Electronic Licensing'. IEL houdt in de gaten of softwarelicenties niet worden misbruikt. Ook biedt het de mogelijkheid om afdelingen binnen bedrijven licenties op maat te leveren, zodat de gebruiker niet betaalt voor pakketten die hij niet nodig heeft.
Volgens analisten zal over drie jaar de helft van de inkomsten van softwarebedrijven binnenkomen via elektronische licenties. In 2008 zouden ze zelfs vrijwel al hun inkomsten via deze licenties genereren.
Tot de klantenkring van Macrovision en Globetrotter behoren bedrijven als Compaq, Compuware, Ericsson, Hewlett-Packard, Lucent, Mattel, Microsoft, Motorola, Qualcomm, Sun Microsystems, Sybase en Xerox. Macrovision-topman Ryan claimt dat de overname betekent dat zijn bedrijf straks de gehele software-industrie kan bedienen. Bij Macrovision en Globetrotter werken momenteel ruim tweehonderd mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable