Damrak maakt daling van gisteren goed

De Amsterdamse effectenbeurs heeft zich vanochtend hersteld van de daling van gisteren. De AEX noteerde rond 10.30 uur 6,91 punten (1,08 procent) hoger op 647,48. De Midkap-index won 10,70 punten (1,69 procent) op 643,19.

UPC won 1,75 euro op 43,25 euro, en Getronics steeg 1,80 naar 73,50 euro. Daarmee noteerden alle technologiefondsen in de AEX hoger. Op de lokale markt stegen de Internet-fondsen Via Networks en World Online met respectievelijk 6,9 en 8,8 procent.
De stijging van WOL is opmerkelijk gezien de aanhoudende kritiek op de gang van zaken bij de beursintroductie van het bedrijf. Niet alleen het bedrijf zelf ligt onder vuur, er is ook commentaar op de rol die ABN Amro heeft gespeeld bij de beursgang. PvdA-fractieleider Melkert wil hier duidelijkheid over. Dat zegt hij vanochtend in een vraaggesprek met hetFinancieele Dagblad.
Ook moet de Amsterdamse effectenbeurs meer helderheid over de beursgang van World Online verschaffen, zegt Melkert. "De aandacht concentreert zich op de handel en wandel van mevrouw Brink. Onderbelicht vind ik de rol van diegenen die World Online naar de beurs hebben gebracht."
De bank is volgens Melkert op het gebied van transparantie en verantwoordingsplicht 'krakend door de ijsvloer van Peters gezakt'. Hij doelt daarmee op het gelijknamige rapport over de invloed van aandeelhouders op ondernemingen. Dit rapport stelt dat een bedrijf niet alleen een bepaalde structuur moet instellen, maar ook dat een onderneming een bepaald gedrag moet naleven. Melkert vindt dat de overheid geen rol moet spelen bij emissies, maar wel eventueel bij het stellen van voorwaarden waaronder ze tot stand komen. "Zelfregulering waar dat kan, wetgeving waar dat moet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-06T00:00:00.000Z Redactie Computable