Tech-bedrijven troef op Amsterdamse beurs

De Amsterdamse effectenbeurs heeft zich gisteren hersteld van de daling van woensdag. De AEX-index sloot 18,05 punten hoger (+2,82%) op 658,62 en de Midkap-index sloot 4,65% hoger op 661,90.

Daarmee volgde Amsterdam het herstel van de Amerikaanse Nasdaq op woensdag. Evenals in de VS waren het de technologiefondsen die het beste presteerden, in het bijzonder de Internet-fondsen. Uitschieter was Tie, dat ruim 30% steeg. Ook Via Net.Works steeg: met ruim 20%.
Zelfs het veelgeplaagde World Online werd mee omhoog getrokken en sloot donderdag voor het eerst in zes handelsdagen hoger. Het aandeel steeg met 1,25 euro (7,8%) naar 17,25 euro. Waarmee niet is gezegd dat de problemen voor het bedrijf voorbij zijn. Oprichtster Nina Brink kan wellicht van de Vereniging van Effectenbezitters een claim verwachten namens beleggers die gedupeerd zijn bij de beursgang van WOL. Gedupeerden kunnen zich hiervoor sinds gisteren aanmelden op de site.
Freelance journalist Peter Olsthoorn heeft de siteshttp://Ninaclaim.nl en Wolclaim.org opgezet om nieuw, mogelijk belastend materiaal te verzamelen over Nina Brink. Volgens Olsthoorn kan hij ook naar de rechter stappen, aangezien Brink journalisten jaren lang met medeweten van de Raad van Commissarissen om de tuin heeft geleid. Hij hoopt op zoveel mogelijk reacties. De sites staan ook open voor het WOL-personeel dat hier zijn eventuele grieven kwijt kan.
Olsthoorn zegt dat het hem niet zozeer gaat om de claims, alswel om het benadrukken van de kwaliteit van 'Internet-journalistiek'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable