Peregrine Systems neemt Harbinger over

Peregrine Systems koopt voor een bedrag van circa 2,1 miljard dollar Harbinger Corporation. De overname is een nieuwe stap in een al langer lopend proces van consolidatie in de markt van aanbieders van Internet-programmatuur.

Als onderdeel van de overeenkomst brengt Peregrine een bod uit op Harbinger ter waarde van 0,75 eigen aandelen voor ieder aandeel Harbinger.
De twee bedrijven zijn actief met het ontwikkelen en verkopen van programmatuur voor e-commercie. Peregrine positioneert zich als een aanbieder van beheersoftware voor Internet-infrastructuren en eProcurement-programmatuur, terwijl Harbinger zichzelf ziet als een aanbieder van software en dienstverlening rond e-commercie.
De bundeling van krachten leidt volgens Steve Gadner, topman van Peregrine tot de vorming van een aanbieder die eBusiness-netwerken, eCatalogi en online markten kan ontwikkelen, implementeren en koppelen aan bestaande IT-omgevingen. Bovendien zegt de nieuwe combinatie in staat te zijn te voorzien in hulpmiddelen en expertise ten aanzien van het beheer van dergelijke omgevingen.
Het nieuwe bedrijf biedt een reeks van producten en diensten aan: de onderliggende infrastructuur, producten voor online inkoop (eProcurement), toegang tot eMarketplaces, online catalogi, inclusief het beheer van de content van dit soort productoverzichten, en producten als 'Employee Self Service' en 'eBusiness Community Integration' voor het ontwikkelen van intranet- en extranet-diensten.
De overname is ingegeven door het feit dat bedrijven steeds meer investeren in systemen voor online inkoop, -verkoop en -serviceverlening, maar daarbij wel steeds sterker de nadruk leggen op het feit dat de te selecteren leverancier van de hiervoor te gebruiken technologie in staat is een complete reeks van producten en diensten te leveren. De nieuwe combinatie telt straks wereldwijd 2500 medewerkers en bediend ruim 44 duizend klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable