Ook Red Hat investeert in startups

Ook Linux-leverancier Red Hat Software zet een investeringsfonds op, bedoeld voor veebelovende, jonge bedrijven. De start van de financieringsmaatschappij komt op hetzelfde moment dat Red Hat tevens de plannen rond de op Linux en andere open source-projecten gerichte portal-site drastisch terugschroeft.

Red Hat Ventures heeft als missie meegekregen bedragen van een half tot twee miljoen dollar te investeren in 'startups' die zich richten op open source-projecten en Internet-infrastructuurtechnologie.
De omvang van de Wide Open News portalsite wordt aanmerkelijk teruggebracht. De site brengt nieuws over Linux en andere open source programmatuur en werd tot nu toe door vier fulltime medewerkers onderhouden. Drie van de vier zijn inmiddels ontslagen, terwijl de vierde is overgeplaatst naar een ander project binnen Red Hat.
De oprichting van Red Hat Ventures en de veranderingen bij Wide Open News vormen de laatste in een inmiddels lange rij van strategische aanpassingen die Red Hat heeft aangebracht. Het bedrijf zoekt al enige tijd naar aanvullende bronnen van omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable