Caldera Systems draait goed eerste kwartaal

Caldera Systems, gespecialiseerd in het besturingssysteem Linux, heeft in het eerste kwartaal 1,4 miljoen dollar verdiend, anderhalf keer zoveel als een jaar eerder.

Over het afgelopen halfjaar verdiende Caldera 1,9 miljoen dollar, achthonderd miljoen meer dan een jaar eerder. Topman Ransom Love sprak bij de presentatie van een 'explosie van de vraag naar Linux-software voor servers en Internet-toepassingen'.
Caldera Open Linux gooit daarbij hoge ogen. Onlangs besloot IBM met Caldera in zee te gaan, terwijl het bedrijf verder contracten heeft gesloten met onder meer Sun en Fujitsu. Ook op de consumentenmarkt doet Caldera het goed. Het bedrijf brengt een compleet PC-pakket op de markt, met onder meer een programma voor persoonlijke financiën en eenvoudige configuratie voor Internet.
Linux wordt door steeds meer gewone PC-bezitters als alternatief gezien voor het oppermachtige Windows van Microsoft. Eenmaal aan de praat is het besturingssysteem stabieler en sneller dan Windows, maar de installatie en configuratie is nog altijd lastiger. Het vereenvoudigen daarvan kan volgens kenners de doorbraak van Linux naar het grote publiek betekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable