VA Linux noteert verlies op stijgende omzet

VA Linux rapporteert een verlies van 4,5 miljoen dollar. De cijfers zijn beter dan analisten voorspeld hadden. Zij verwachtten dat het bedrijf voor een verlies van 0,23 dollar per aandeel zou tekenen.

Dit lag een stuk lager, op 0,13 dollar, door de sterke stijging van de verkoop van Linux-servers en een sterke groei van de afgesloten contracten voor ondersteuning. De omzet steeg met 71 procent tot 34,6 miljoen dollar ten opzichte van het vorige kwartaal.
VA Linux is bezig met een sterke expansie. Onlangs kocht het bedrijf een website rond Linux. In maart verwierf het de bedrijven Trusolutions en Netattach. Trusolutions ontwikkelt servers, en Netattach is gespecialiseerd in opslagtechnologie. Met deze aanwinsten hoopt het bedrijf een completer scala aan producten rond Linux te kunnen leveren. De onderneming financierde deze acquisities voor een groot deel met aandelenemissies. Onlangs opende het kantoren in diverse Europese landen.
Ondanks de rooskleurige kwartaalcijfers deed het aandeel van VA Linux het niet goed op de beurs. Het aan de Nasdaq genoteerde fonds verloor gisteren meer dan vijf dollar en kwam uit op 38,50 dollar. Aandelen die omhooggestuwd zijn op de golf van de introductie van Linux zijn de afgelopen maanden flink gekelderd. Dat was in december vorig jaar wel anders. Op de dag van introductie boekte het aandeel VA Linux een koerswinst van 733 procent, waarmee het uitkwam op 250 dollar. Binnen een dag bezat de 37-jarige Larry Augustin, president van VA Linux, ongeveer 1,9 miljard dollar aan aandelen en opties. Ook Red Hat en Corel hebben het zwaar te verduren onder de recente koersval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-25T00:00:00.000Z Redactie Computable