Corel levert in met kwartaalcijfers

Het Canadese softwarebedrijf Corel heeft te kampen met tegenvallende resultaten. De wederverkopers hebben minder Corel-producten in huis gehaald dan verwacht, en de nieuwe Linux-lijn doet het minder goed dan voorspeld.

De software-onderneming boekte een operationeel verlies van 23,3 miljoen dollar, tegenover een winst van 9,7 miljoen dollar een jaar eerder, 'dankzij' tegenvallende verkopen van het grafische programma Coreldraw en het tekstverwerkingsprogramma Wordperfect Office. Al eerder waarschuwde Corel voor een tegenvallende omzet. Deze kwam over het recentste kwartaal uit op 36,6 miljoen dollar, tegen 70,5 miljoen dollar een jaar eerder.
Ondanks het slechte nieuws verwacht Corel dit jaar twintig- tot dertig miljoen aan opbrengsten binnen te halen met zijn Linux-producten. In juli verschijnt een Linux-versie van Coreldraw op de markt, twee maanden eerder dan was gepland.
Het is Corel niet gelukt volgens plan in de kosten te snijden. Het bedrijf bereikte een kostenreductie van elf miljoen dollar, nadat het voor 21 procent in zijn werknemersbestand had gesneden. De oorspronkelijke doelstelling was een kostenbesparing van veertig miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.