Adcore lijft Groupe G Consultants in

Het Zweedse Adcore gaat de Franse Internet-consultant Groupe G Consultants overnemen voor 22 miljoen euro in nieuw uit te geven aandelen.

Adcore begeeft zich hiermee voor het eerst op de Franse en Belgische markt. Het in Parijs gevestigde Groupe G Consultants heeft een prominente klantenkring, waaronder Alcatel, Siemens, Deutsche Bank, Credit Lyonnais, l'Oréal, Franse Spoorwegen Sncf en elektriciteitsbedrijf EDF. De Franse markt voor Internet-consultants is relatief onderontwikkeld. Het Duitse Pixelpark en het Amerikaanse Scient konden hierdoor grote overnames doen in Frankrijk.
Over het afgelopen jaar bedroeg de omzet van Groupe G Consultants ruim zes miljoen euro. Dat is naar eigen verwachting eind dit jaar toegenomen tot acht miljoen. De Franse consultant zegt winstgevend te zijn, maar hoeft zijn winst- en verlies-cijfers niet bekend te maken volgens de Franse wetgeving.
Vorige maand nam Adcore het Nederlandse Facing Facts, gespecialiseerd in weboplossingen, over voor 33 miljoen gulden in zowel contanten als nieuwe aandelen. Facing Facts heeft een voorname klantenkring, zoals Ahold, Ajax, Avro, Canon Benelux, Flowerbulbs.com, Kpmg, McDonalds en Rabobanks Rabofacet. Inmiddels is de Stockholmse Internet-consultant Adcore in Europa marktleider op zijn gebied, met vestigingen in elf landen en 1600 consultants, waarvan er driehonderd strategie-adviseurs zijn.
 
Frits Njio
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.