Datapakhuissystemen NCR verkopen goed

De afdeling 'datawarehousing operations' van NCR noteert fraaie cijfers over het tweede kwartaal. De systemen worden vooral goed verkocht in de financiële sector.

De onderneming uit Dayton, Ohio onthult geen namen van klanten, maar geeft toe dat ze in het voorbije kwartaal enkele interessante contracten heeft afgesloten met grote firma's die actief zijn in de bank- en verzekeringswereld. Dankzij die contracten is de afdeling datapakhuissystemen inmiddels goed voor 17,1 procent van NCR's omzet. Vorig jaar was dat nog 12,7 procent.
In het tweede kwartaal noteerde de afdeling voor vier miljoen dollar aan netto-inkomsten, waar ze in dezelfde periode vorig jaar nog een verlies boekte van 23 miljoen. De omzet steeg met 23,3 procent tot 248 miljoen dollar.
De cijfers van de gehele onderneming geven in eerste instantie een veel ongunstiger beeld. Zo daalden de netto-inkomsten met 15,2 procent van 46 miljoen naar 39 miljoen dollar, bij een omzetdaling van 7,8 procent (van 1,5 miljard naar 1,4 miljard dollar). Die cijfers worden echter in belangrijke mate beïnvloed door de kosten die gepaard gaan met een grootscheepse herstructurering van het bedrijf, die in oktober vorig jaar door NCR werd aangekondigd. Zonder die bijzondere kosten en de daarmee samenhangende kosten van onderzoek en ontwikkeling zouden de netto-inkomsten uitkomen op zestig miljoen dollar. Dat zou een stijging betekenen van dertig procent ten opzichte van de 46 miljoen van het tweede kwartaal 1999.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.