Nasdaq krijgt op de valreep positieve impuls

Na een lagere opening sloot de Nasdaq donderdagavond 2,8 procent hoger op 3759,80 punten. De Dow pluste met 0,18 procent op 10.706,58 punten.

De Nasdaq veerde in de laatste uren van de handelsdag opeens op vanwege koopjesjagers in de ict-sector. Eerder kwam chipbakker Kulicke & Soffa met een winstwaarschuwing vanwege uitgestelde orders. Het fonds raakte in een duikvlucht en sloot 24,9 procent lager. Het bedrijf trok ook Asml mee, dat 9,6 procent verloor op de Nasdaq. Motorola ging iets omlaag, nadat het zijn verkoopprognose van mobiele telefoons voor dit jaar had bijgesteld van 100 naar 83 miljoen stuks. Dat is conform onze groeiverwachting van 25 tot 30 procent over het lopende halfjaar, aldus een analist. Het fonds trok Nokia en Ericsson iets mee naar beneden.
Onder de stijgers bevonden zich chipbakkers Intel, dat 2,76 procent pluste en AMD. De Semiconductor Industry Association meldde dat de wereldwijde omzet in de maand juni een recordhoogte van 16,6 miljard dollar hadden bereikt. Dat is een stijging van 48 procent vergeleken met 11,2 miljard dollar in juni vorig jaar. Cisco Systems steeg 5,6 procent na een verhoogd koopadvies. Verder waren Sun Microsystems, Oracle en Dell Computer de gelukkigen met stijgingen van respectievelijk 6,4, 5,9 en 3,5 procent. IBM en Microsoft kwamen ieder 1,2 procent omhoog. Viacom steeg na gunstige winstcijfers. Vrijdagmiddag worden de arbeidscijfers over de maand juli bekendgemaakt. Dat geeft een indicatie of de Amerikaanse economie is afgekoeld en of er al dan niet een renteverhoging door de Fed eind deze maand in het vat zit.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-04T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.