Gemplus via overname in mobiele crm-markt

De Franse producent van smartcards Gemplus, koopt SLP Infoware, een Franse ontwikkelaar van 'predictive' ofwel voorspellende crm-software.

Over de prijs die met de overname gemoeid is, zijn geen mededelingen gedaan, omdat Gemplus op het punt staat een notering aan de Parijse beurs en de Nasdaq te krijgen. SLP zinde tevens op een beursgang en had daarvoor bij Europese en Amerikaanse investeerders al een bedrag van 10 miljoen dollar ingezameld. Gedurende het ipo-traject is SLP nu echter volledig in handen gekomen van Gemplus.
Met de producten van SLP is het mogelijk om consumentengedrag in kaart te brengen en te voorspellen. De 'voorspellende' p-crm software van het bedrijf wordt inmiddels al gebruikt door telecommunicatieconcerns als France Telecom en het Franse Bouygues Telecom, het Ierse Esat Digifone en het Belgische Mobistar. SLP is inmiddels in staat om zijn voorspellende crm-software (customer relationship management; beheer van klantrelaties) geschikt te maken voor mobiele toepassingen. De omvang van deze markt zal de komende jaren naar verwachting met tientallen procenten toenemen.
Gemplus zal het na de overname van SLP met name moeten opnemen tegen zwaargewichten in de crm-markt als SAS Institute. Het Franse softwarebedrijf verwacht dat het door het inlijven van SLP een voorsprong kan nemen op zijn directe smartcard-concurrenten Schlumberger en Oberthur Card Systems.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.