Grote schoonmaak in top Duitse T-Online

Het rommelt in de top van Europa's grootste Internet-aanbieder T-Online. Na het terugtreden van topman Wolgang Keuntje vorige maand, is nu Ralf Eck opgestapt.

Hoewel Deutsche Telekom, dat 80 procent van T-Online's aandelen bezit, geen directe oorzaken wil aangeven voor de veranderingen in de top van zijn isp, is het inmiddels bekend dat Keuntje sterk van mening verschilde met Deusche Telekom-topman over de internationale expansieplannen van T-Online. Analisten verwachten dat het niet bij het ontslag van Keuntje en Eck zal blijven. Verwacht wordt dat Deutsche Telekom voor het einde van dit jaar een volledige schoonmaakoperatie in de top van T-Online zal doorvoeren.
Volgens deFinancial Times was topman Sommer van Deutsche Telekom ontevreden over het marketingbeleid van Eck. Bovendien zou Eck afwijzend hebben gereageerd op sommige voorstellen van Sommer. Ook de drie resterende leden van T-Online's raad van bestuur overwegen op te stappen, nadat ze zich eerder al hadden opgesteld tegen de bemoeienis van het moederconcern Deutsche Telekom.
De reorganisaties hebben het aandeel T-Online geen goed gedaan. Woensdag moest het aandeel opnieuw 5 procent inleveren en belandde daarmee op een dieptepunt van 25,60 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.