Dell rekent op mindere kwartaalresultaten

Dell koerst met zijn kwartaalresultaat 3 procent onder de eerdere verwachtingen. Toch denkt de firma uiteindelijk tegemoet te komen aan de omzetvoorspellingen.

Als reden voor de tegenvallende cijfers tot nu toe noemt de computerproducent de afzwakkende vraag naar computers in Europa en de tegenvallende verkoop van apparatuur aan kleinere bedrijven. Als deze trend zich voortzet, rekent het Texaanse concern dit jaar op een omzet van 32 miljard dollar, wat nog steeds 27 procent meer is dan het jaar ervoor. Toch had Dell eerder een omzetgroei van 30 procent verwacht.
Over het derde kwartaal verwacht Dell een omzet van 8,2 miljard dollar, hetgeen 7 procent meer is dan de omzet over het tweede kwartaal. Voor het vierde kwartaal gaat Dell er echter van uit dat prijs per aandeel één of twee dollarcent lager zal uitvallen dan eerder was voorspeld. Analisten zijn uitgegaan van een prijs per aandeel van 25 dollarcent over het derde en 28 dollarcent over het vierde kwartaal.
Over de netto-omzet maakt Dell zich minder zorgen, dankzij lagere kosten van computercomponenten. Bovendien blijft de vraag naar computers bij de grotere bedrijven, de educatieve markt en PC-consumenten zeer sterk, aldus het bedrijf, dat tevens een voorspoedige afzet meldt in de regio's Azië en Japan. Aan het slot van beursdag moest het aandeel Dell 37 dollarcent prijsgeven op 28,19 dollar. Nabeurs zakte het aandeel verder weg naar 25,38 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.