Nasdaq Index in de min door winstzorgen

Na een opleving eerder deze week, heeft de Nasdaq wederom terrein prijs moeten geven. De technologiebeurs is zorgelijk over de winst van bedrijven.

De Nasdaq Composite Index moest met 51 punten terug naar 3472 punten.
Computerproducent Dell leverde opnieuw 3 dollar in op 25,19 dollar, nadat het eerder al bekend had gemaakt niet te kunnen voldoen aan de kwartaalverwachtingen. Dell wijt de tegenvallende resultaten onder andere aan de afzwakkende vraag naar computers in Europa. In het kielzog van Dell moesten ook Compaq, Gateway en Apple terrein prijsgeven. Hewlett-Packard viel zelfs terug met 7,25 dollar naar 88,25 dollar, terwijl het aandeel IBM 1,44 dollar inleverde op 113,19 dollar. Door de tegenvallende koersontwikkeling noteerde de Nasdaq computerindex aan het einde van de dag 1,8 procent lager.
Ook onder de chipfondsen was er sprake van een mineurstemming. Zo viel Micron Technology terug met 6 dollar naar 40,49 dollar, ondanks positieve kwartaalcijfers. Micron reageerde daarmee op de verwachting van analisten dat de afzwakkende vraag naar PC's, waar onder andere Dell last van heeft, invloed zal hebben op de afzet van chipfabrikanten.
Over de gehele linie blijven de tegenvallende winstverwachtingen de Nasdaq negatief beïnvloeden. Zo moest de leverancier van communicatieproducten Harmonic terug met maar liefst 43 procent op 12,94 dollar, nadat tegenvallende verkopen naar verwachting voor zowel een zwak derde als vierde kwartaal zullen zorgen. Onder de Internet-fondsen was het wederom Priceline.com dat fors in moest leveren, omdat zijn licentiebedrijf Priceline Webhouse Club gaat snijden in zijn operaties. Het bedrijf stopt een ambitieuze campagne waarbij consumenten online kunnen bieden op onder andere brandstof. Als gevolg van de maatregel moest het aandeel Priceline 38 procent inleveren op 5,81 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.