Nasdaq blijft dalen door winstwaarschuwingen

De zorg over de winstgevendheid van de technologiefondsen trok de Nasdaq aan het slot van de week opnieuw naar beneden.

Dit keer bedroeg de schade ruim 11 punten op 3361 punten. Over de gehele vorige week moest de Nasdaq Composite Index 8,5 procent inleveren. De ongerustheid over de winstgevendheid van bedrijven heerst op alle Amerikaanse beurzen. De Nasdaq krijgt echter de zwaarste klappen, omdat de beleggers zich het meest zorgen maken over de technologiesector. De bezorgdheid heerst al de gehele maand september. Dat is terug te vinden in de koersontwikkeling: de Nasdaq moest vanaf begin september 21 procent inleveren.
De Nasdaq Computerindex daalde aan het eind van de week 2,6 procent, met als belangrijkste verliezer Hewlett-Packard, dat met 1,19 dollar terug moest naar 87,06 dollar. Andere computerfondsen wisten weer enigszins de weg omhoog te vinden, nadat ze in de afgelopen weken flinke klappen hadden opgelopen na de winstwaarschuwingen van onder andere Apple en Dell.
Die opgaande lijn gold niet voor data-opslag- en informatiemanagement-bedrijf Imation dat tegenvallende derde kwartaalcijfers verwacht. Het aandeel viel met 2,88 dollar terug naar 16,44 dollar. Hetzelfde lot was Internet-ontwerper en consultancybedrijf Razorfish beschoren. Ook dit bedrijf gaf een lagere winstverwachting af, wat leidde tot een koersval van 3,75 dollar naar 5 dollar. Analisten verwachten dat pas eind deze maand zal blijken of de onrust onder beleggers over de kwartaalresultaten van de technologiefondsen terecht is geweest.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.