Damrak maakt verliezen deels weer goed

Na de moeizame beursdag van gisteren, koerste de Amsterdamse effectenbeurs vandaag rond het middaguur 0,4 procent hoger op 657,34 punten.

De verliezers van gisteren zijn de voorlopige winnaars van vandaag. Maandag koersten zowel Philips als Asml rond de 4,5 procent lager, maar vandaag bleek rond het middaguur dat het verlies van deze technologiefondsen alweer voor een deel was goedgemaakt. Asml steeg met 1,3 procent naar 34,30 euro. Philips noteerde een winst van 2,3 procent naar 43,72 euro. De reactie op de tegenvallende koersontwikkeling onder de technologiefondsen op de Nasdaq is kennelijk voor een goed deel uitgewerkt.
Onder de 'oude economie'-fondsen was het vooral handelshuis Buhrmann dat opviel. Het bedrijf maakte bekend de komende drie jaar 100 miljoen euro te investeren in tweede generatie systemen voor e-commercie. De investeringen moeten bijdragen in de vermindering van de orderverwerkingskosten van Buhrmann en zijn klanten. De investering heeft volgens het handelshuis geen effect op de eerder uitgesproken verwachting dat de winst per aandeel over de komende twee jaar met gemiddeld 15 procent zal stijgen. Buhrmann start zijn tweede generatie e-commercie-ontwikkelingen in de Verenigde Staten en stapt daarna over op de implementatie in Europa.
Op dit moment genereert de Buhrmanns Divisie Office Products Noord-Amerika 12 procent van zijn omzet via Internet, met het online bestelsysteem E-way. Buhrmann verwacht binnen drie jaar 20 procent van de totale groepsomzet via Internet te kunnen realiseren. Op dit moment is dat nog 7 procent, wat goed is voor een bedrag van 650 miljoen euro. Het aandeel Buhrmann steeg rond het middaguur met 0,40 euro op 29,20 euro.
Pinkroccade heeft nog weinig plezier kunnen beleven aan zijn bod op ict-bedrijf Tas. Bij opening van de beurs moest Pinkroccade 0,6 procent inleveren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra