Yahoo! Ziet goede resultaten niet beloond

Hoewel Yahoo! met zijn derde kwartaalcijfers beter presteerde dan was verwacht, moest het Internet-fonds op de Nasdaq toch fors inleveren.

Het aandeel duikelde met 21 procent naar beneden en eindigde op 65,38 dollar.
Yahoo! opent met de bekendmaking van zijn resultaten het derde kwartaalseizoen. In de voorbije periode hebben toonaangevende technologiefondsen zoals Intel, Apple, Dell en recentelijk Lucent Technologies alle aangegeven met slechtere resultaten te zullen komen dan eerder was verwacht.
Yahoo! vormt dus alvast een positieve uitzondering. Het webportaal boekte een nettowinst van 82 miljoen dollar, ofwel 13 dollarcent per aandeel. Dit is aanzienlijk meer dan de 38,5 miljoen dollar nettowinst die het Internetbedrijf over dezelfde periode vorig jaar boekte. Analisten waren eerder nog uitgegaan van een winst per aandeel van 12 dollarcent. De omzet maakte een sprong van 90 procent naar 295,5 miljoen dollar en dat is 15 miljoen dollar beter dan was verwacht. Bovendien kon Yahoo! Een stijging van 6 procent melden in het aantal wereldwijde gebruikers. Het totaal komt daarmee op 166 miljoen. Daarmee kan het Internetbedrijf een belangrijk deel van de advertentiekoek op het Internet voor zijn rekening nemen.
Yahoo! presteerde dus beter dan verwacht, maar werd hier niet voor beloond. Het aandeel moest op één dag 17,31 dollar prijsgeven. De reden daarvoor is vooral dat zowel analisten als beleggers van mening zijn dat Yahoo! Nog te veel leunt op advertentie-inkomsten. Het Internetbedrijf haalt 80 procent van zijn omzet uit advertenties, terwijl het aantal adverteerders aan het afnemen is. Over het tweede kwartaal was er nog sprake van 3675 adverteerders, maar dit aantal zakte terug naar 3450 in het derde kwartaal.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.